el ASADOR de Pata Negra

Nagyon hangulatos belső terek, hatalmas ablakokkal.

A két klasszikus Pata Negra tapas bár mellé nyitottak egy éttermet is a tulajdonosok. A bulinegyed szélén van a volt Balett Intézet mögött. A másik két hellyel ellentétben ezt valószínűleg a turizmusra építik. Összességében nagyon kellemes hely. A berendezés nagyon hangulatos. Elég tágas a tér és hatalmas ablakokkal az utca felé. Tényleg olyan, mint egy spanyolországi étterem. A személyzet segítőkész, ami manapság nagyon sokat ér. A borlap kiváló, talán még szélesebb is, mit a tapas bárokban, de erre nem esküdnék meg. Mindenesetre nagyon kellemes és jó árú borok vannak. Több jó bor is 5-6 ezer forint között.

Az ételek is alapvetően megfelelőek, de a többi tényezőnél talán egy kissé gyengébbek. Tapasnak hangzó előételeket átdolgozták, hogy ne báros, hanem éttermes legyen és kiegészítették fő attrakcióval a faszénen sült húsokkal. Hasonló alapanyagokkal dolgoznak, attraktívabb a tálalás, de hasonló az ízvilág és kb. 40%-kal drágább.


Itt van például ez a fokhagymás tigrisrák farok- langostino al ajillo (a tapas bárban
GAMBAS AL AJILLO), ami itt 2800 Ft-be kerül. Kétségtelenül sokkal szebb a tálalás. A tintahalat vargányával és bulgurral kínálják, ami szintén bonyolultabb étel, habár a rajta található tintahal elég parányira sikerült.  Az ára 2500 Ft

A faszénen készült főételként, a sertésnyakat választottam, ami végül is a legkevésbé tetszett. Kissé száraz és kemény volt, de jól fűszerezve.

Ettől eltekintve biztosan kipróbálom még a helyet, mert összességében kimondottan jól éreztük magunkat és egy látogatás alapján nehéz ítéletet alkotni. Ráadásul még ki kell próbálni egy ennél nemesebb húst az asadorból, hogy el lehessen dönteni mi is tud valójában.