Kaszinó ország –Gagyi ország

A magyar kilábalás programja
Ki szeretne kaszinó országban élni? Én nem, de gagyi országban még kevésbé van kedvem. Pedig abban élek, és nem élvezem. Valahogy nem tudok felnézni magamra a magyarságom miatt és ennek nincs köze a történelmünkhöz, csak ahhoz a nyomorhoz, ami itt van már 60 éve, a leépüléshez, a tunyasághoz, a lustasághoz. Normálisan nem örülnék, ha azt mondanák, a fővárostól 30 km-re építenek egy hatalmas kaszinóvárost, mert csak ebből lesz sok pénze az országnak. Beruháznak 1.000.000.000 dollárt és létesítenek 2300 munkahelyet. Annak örülnék, ha a Videoton létesítene új chipgyárat Finnországban, de mi nem létesítünk sehol semmit. Nincs innováció és nincs fejlődés, ha építünk vagy üzemeltetünk valamit az gagyi és balkáni. De lassan a balkán kikéri magának a jelzőt, ha a magyarokra használják.
Bármihez nyúlunk, csak gagyit állítunk elő. Westendeket, Mamutokat, Zalakarosokat, ciki éttermeket, elfecsérelt találmányokat. Tényleg, mire lehetünk mi büszkék? Voltam a minap Zalakaroson, hát rémálom volt. A világon bárhol csillogó, izgalmas várost varázsoltak volna ilyen természeti kincsre, ahova arab sejkek és svájci nyugdíjasok járnak, mi a keletnémet turisták paradicsomává tettük, ahova jöhetnek nosztalgiázni a 70-es évek feelingért. A legjobb szálloda még csak 10 éves, de már esik szét, egy SZOT üdülő szintjén van, a svédasztalos vacsoráiba valószínűleg elve gyomorfertőtlenítőt kevernek azért nem történt még tömeges ételmérgezés és szerencsés lehet az, akit a pincér a kávézóban nem vág át, de csak azért mert elszámolta magát.
Persze azt mondják most, hogy igazságtalan vagyok, van néhány dolog, ami majdnem világszínvonal. Van, de kevés az olyan emberek száma, akik képesek ilyet létrehozni és őket is húzza le a gagyi, az igénytelenség és a kihívás hiánya. Ilyen országban, nem kunszt a legjobbnak lenni és ennyi teljesíteni képes ember nem elég egy sikeres országhoz.
Ennek a kormányhoz semmi köze, ha csak nem annyi, hogy ők is gagyiland politikai versenyében lettek az elsők és ez meg is látszik rajta. Képzeljük el, milyenek lehetnek, akik hátrébb végeztek. A pártrendszerünk is a gagyi terméke és szemétre való, de nincs helyette normális, akkor meg jó ez is. Csak úgy legyintve, Pató Pálosan. Így élünk mi, mindegy ki van kormányon, mi nem változunk.
Ha valaki azt hiszi, felhúztam magam, a kaszinóterven, az téved, én őszintén támogatom. Szerintem nem vagyunk másra alkalmasak. Aki meg azt állítja, hogy egy kaszinó az maga a bűn, fertő, dorbézolás, erkölcstelenség és nem akarjuk, hogy gyermekeink ilyen világban éljenek? Annak, felhívnám a figyelmét, hogy ennél rosszabban élnek. Egy kuplerájnak sem kell szégyenkeznie velünk szemben. Korrupció, kicsinyesség, álomnélküliség, ügyeskedés, ezek vagyunk.
Las Vegast felépítették a semmi közepén mindentől távol és iszonyatosan sok pénzt keresnek vele. A Velencei tó maga a semmi, még csak nem is a közepe. Itt van Budapesttől 20 percre, de olyan érdektelen, hogy néhány szörfösön és a nyaralókkal rendelkezőkön kívül nem ismeri senki. Kihasználatlan, hozzájárulása a nemzeti vagyonhoz néhány másnapos lángos és a húsz éves vizi bicikliken kívül elég kevés.
Mit veszítünk vele, sőt mit veszítenénk bármivel? Milyen értéket kéne megóvnunk? Milyen hagyományunk maradt még nekünk? Nincs mit veszítenünk, csak a láncainkat.Adjuk el, amink van.
Legyünk mi a világ első kaszinó országa. A Balatonból meg lehetne csinálni a Földközi tengert és a partján körben piramisokat, Rómát, Athént, egy mini ókort és reneszánszot, meg mindent. Las Vegas építőinek lesznek ötletei.
Nagy pénzt hozhatna, ha áruba bocsátanánk a nemzeti függetlenségünket. Adjuk el a kormányt a kínaiaknak. Ők szavazhatnak helyettünk az unióban, az európai intézményekben, egy kínaira cserélhetik Kovács Laci biztosunkat, a nagyköveteket, paks vezérét, a rektorokat és minden döntési pozícióban lévő embert.
Inkább Hu Csin Tao, mint Csin ta lan!
Ezért kapunk évi 20 milliárd dollárt, a másik 20 bejön a kaszinókból és mindannyian nyugdíjasok lehetünk, mint Kuvaitban és még csadort sem kell viselni.
Szerintem ez a magyar kilábalás programja, ennél többet és jobbat nem tudunk és nem vagyunk képesek megvalósítani, és még ez is jóval realistább és életszerűbb, mint a jövendő kormányé.

5 Comments

 1. @K.Jani: Azóta is sokan mentek ki, jöttünk ki. Egy igen neves német fejleszőközpontban dolgozok, itt senkit nem lep meg, ha a megbeszéléseket magyarul tartjuk, mert minden jelenlevő magyar. Van egy idős kollégám, ő a Ganzban dolgozott, és nemrég hazalátogatott. Visszajött, és elégette az útlevelét, mert, mint modta, elsírta magát, amikor meglátta, hogy mi van most a Ganz helyén.

 2. A gagyi nagyon is jellemző. Ebben az országban a legjobb üzletből is képesek veszteséget kihozni.Úgy ahogy van el kellene adni az egész kócerájt "Sam bácsi"-nak, vagy egy arab olajsejknek. Az talán letörné vagy levágatná a sok mocsok tolvaj disznó kezét akik közpénzekből 100 milliós végkielégítéseket utalgatnak ki egymásnak.

 3. érdekességként jegyzem még meg, hogy volt szerencsém las vegasban járni. nekem a pinókkió jutott az eszembe, amikor a rablók(?) elviszik őket kivánságországba. ahol azt csinálnak amit akarnak, még a kerítés is cukorból van. a vége meg az lesz hogy szamárrá változnak.
  las vegas ötlete amúgy egy bugsy siegel(benjamin siegelmann) nevű maffiózó fejéből pattant ki. amerikában úgy is hívják las vegast, hogy sin city-a bűn városa.

 4. ha egy sötét, fagyos téli estén írtad volna ezeket, akkor még meg is érteném. vagyishogy sajnos nagyon is értem az elkeseredettségedet. az ország nagyon beteg. és ha idejében nem gyógyítjuk meg akár el is veszíthetjük.
  '56 legnagyobb tragédiája az a több százezer ember aki elhagyta az országot. ők általában képzett és okos eberek voltak. rájuk és utódaikra most nagy szüksége lenne az országnak.
  olyan mintha a matrix filmben lennénk. van a rengeteg "alvó"birka, aki csak arra jó hogy megfejjék; van a "rendszer", ami mindent körbevesz; és vannak akiknek nyitva van a szeme, de ez csak körülményesebbé teszi az életüket.
  ui.: remélem hamarosan oszlanak azok a sötét felhők felőled

 5. Benne vagyok. 🙂
  Azért én is jobban szeretném, ha valamelyik találmányomat szabadalmaztatni tudnám, aztán meg hasznosítani. Vagy csak csinálni egy kis élelmiszerboltot, pedig az nem is egy értékteremtő valami. De amíg azon gondolodom, miből fogunk enni a jövő héten, addig a kínai uralomra szavazok. Úgyis még mindig komcsik vagyunk mi is.

Comments are closed.