Ötletpályázat, az SZDSZ kasszájának sorsáról! – Nincs jobb, mint egyhalott, oroszlánnak látszó dolgot rugdosni

Az SZDSZ tényleg liberális oroszlánnak látszott két évtizeden át. Ahogy szocialista körökben mondogatták, maroknyian 3 cikluson át rángatták orruknál fogva, húzták őket a szakadék felé és még örülhetnek, hogy nem tolták, mert akkor ők estek volna be előbb. Így még azért marad egy utolsó veséjük. Már rugdostam ebben a blogban tetemüket, ami tényleg oroszlán jelmezt visel, de belül sokan sokféle állatnak látják. Egyik sem túl hízelgő rájuk nézve.
Most egy felhívást teszek közzé!
Ötleteljünk közösen, mit csináljon az SZDSZ az eddig ellopott és titkos számlákon őrzött pénzekkel! Mi legyen a pártkasszával? A magyar kampány kiadásokat nézve és a pletykák egy részének hitelt adva, ezt sokan 10 milliárdos nagyságrendűre becsülik. Az SZDSZ-nek most ezzel kezdeni kell valamit, mert ezt már nem tudják elverni. (Félreértés ne essék, a többi pártnak is van kasszája, de nekik, szegényeknek, még szükségük van rá.) Főhet az SZDSZ feje, mi legyen a kassza sorsa. Segítsünk nekik, mert az mégsem járja, hogy csak úgy szétosztják a fiúk és hazaviszik végkielégítésként, ez túl egyszerű, nem is illik kreatív önképükhöz. A legszebb az lenne, ha az új vezetés, erkölcsi nagyságát demonstrálandó egyszerűen bedobná a közösbe, és egyúttal mellékelne egy feljelentést is azokról, akik összekuporgatták.
No, ez nem lesz. Ezért szerintem szabad a pálya.
Ez állampolgáronként 1000 Ft. Az nem elég inspiráló alapötlet, hogy osszák szét közöttünk.
Az én javaslatom, inkább a következő:
Fizessék be belőle, a Hétes, Olaszliszka és Enying összes cigánygyereket azokba az elit alapítványi iskolákba, ahova az SZDSZ vezető politikusainak gyerekei jártak. Ezzel végre eljönne az általuk olyan sokat emlegetett esélyegyenlőség és deszegregáció. Mert ezek az iskolák eddig, szegregáltak voltak. Egy cigány sem járt egyikbe se. A liberális oktatási elvek szerint, ezzel magukat is segítik, mert ahogy oktatásról szóló írásomban említettem, szerintük a középosztálybeli gyerekek nem fejlődnek eléggé, ha csak hozzájuk hasonlókkal vannak összezárva.

98 Comments

 1. @beebeercsok: kéne szavazni, mert hát én nem akarom eldönteni, mert nehogy én legyek az első. Szóval, aki látja szavazzon. Máhogy írja meg ki az első második és harmadik szerinte. Aztán majd majd valami matekos kiszámoja.

 2. @BandW: Tekintsd meg a többi írását… Sztem távol áll a srác a butaságtól, viszont a viccet meg nem bírod, úgy látom.

 3. Köszi a meghívást, M21!

  Nos, soká törtem a fejem, de a legjobb megoldás mégiscsak az lenne, hogyha az SZDSZ pártkasszájából _amerikai_mintára_ egy ZRt.-t alapítanánk, amely – nem is annyira PPP hanem inkább teljesen privatizált formában – politikai bűnösök bűntetésvégrehajtásával foglalkozik.
  És a "liberális", felfogás eszmeiségében teljesen kivonni az állami kontroll alól. Gondolom, lenne egy pár ötlete a tisztán gazdasági alapon működő igazgatónak, hogy hogyan spóroljon! A többit "a verseny", a "profitorientáltság" elintézné!

  Ja, egyébként ha még nem vettétek volna észre: forradalom(féleség?) Iránban! teemur.blog.hu/2009/06/14/forradalom_iranban_videokkal

 4. @pg2: Ez igaz… viszont az uniós forrásokat már amúgy sem tudnánk másra költeni (már ha kapunk valamit), szóval az szdsz-es vagyon csak az állami teher egy részét lenne hivatott kiváltani. De én abszolút megértő és kompromisszumképes egyén vagyok. Ha Kóka, Demszky vagy Magyar a magánvagyonával is be akar szállni a projektbe én nem ellenkezem.

 5. @Admiral William Adama: Ti még mindíg itt rágjátok a szart?

 6. @Watchman: A négyes metró kicsit többe kerül. A poszt saccolta pénz még a Margit híd felárára sem elég…

 7. Egyébként ha van ennyi pénzük, az pl. úgy lehet, hogy fölrúgták a 70-30-as egyezményt, és a fityesz nem vagy csak részben kapta meg a maga jussát. Feltehetőleg a maszopot is meg kellett rövidíteni ilyen értelemben; csoda, ha kirúgták őket a koalícióból? Tehát az lenne a méltányos, hogy megköszönve Ovi és csapata hathatós közreműködését (márminthogy nem részletezték a tudomásokra jutott lopásokat, csak általánosítva és elterelőleg hőzöngtek), kifizetnék azt a 2 milliárdot, ami a fityesz kasszájából hiányzik az ÁSZ szerint…

 8. Mivel Magyarország az értelmetlen vizsgálóbizottságok hazája, hozzunk létre egy vizsgálóbizottságot arra, hogy felügyelje a pénz megfelelő felhasználását a te ötletedre. Meglátod, hogy a tagok meggazdagodnak, te meg nézel, mint a gázálarc, hogy ismét eltűnt a lóvé. Úgy szdszesen.

 9. Remek ötlet. Szerintem fizessék ki a négyes metrót! Úgy is Demszky nyomatja azt a projektet már x éve… Nehogy már el SÜNdörögjön csendben, és itt hagyja nekünk a számlát.. Cserébe majd elnevezzük liberális szellem vasútjának.. és minden megállóban állítunk majd egy kis mementót a pártnak. Olyan remek pillanatokat örökíthetünk meg mint "Lefekvés az MSZP-vel", "Behajtani tilos táblákkal a sztrájkjogért" vagy "Gyűlöletbeszéd-törvénnyel a szólásszabadságért".

  Amúgy grat az index-címlapért.. végre megvan a nagyobb nyilvánosság a maga árnyoldalával. 🙂

 10. @sertésmájkrém: Hát hogyne lenne az orbitális butaság tombolása. 🙂

  Valaki leírja a manapság legközhelyesebb ostobaságot, és aztán úgy csinál, mintha télleg írt volna valamit.

  Jó, ennyi szellemi teljesítményre képes manapság az ország, és tényleg hülyeség, ha az ember azt várja, hogy beszélgessünk komolyan a valóságról.

  Ez a blikk/győzike/fidesz színvonalú tömegkommunikáció tényleg keresettebb.

 11. Bocsi, de elfeledted megmondani, milyen borokkal díjazod a nyertest. Csaplárosné? Durbincs sógor? Mert a felvetés kábé ezen a szinten áll…

 12. Jajjj, ne tessék már ITT bírósági tárgyalást, meg bizonyítékokat emlegetni…meg lázadni a hangulati elemek ellen. Ugyanis van egy olyan intézmény, ahol maz ITTENINÉL sokkal többet nyomnak a latba azok a rút hangulati elemek: VÁLASZTÁS-nak hívják.
  Ja, persze, a HANGULAT lehet rossz is, destruktív is – nem csak jó és optimista.
  Fogadjuk már el axiómaként itt is, és a választásokon is: ne a hangulat tényét, és a hangulatos kommentezőket ostorozzuk, hanem inkább a hangulat KELTŐKET.

  Egyébként: meg fogják úszni, mert a törvényesség keretei közöttcsak egy-két funkcionárius bizonyul majd bűnösnek. A törvény már csak ilyen.
  Lehet a törvényen is változtatni, de az már nehezebb ügy – mármint törvényesen nehéz.
  Persze van egy törvénytelen módja is, amit azonban a történelem szokott hitelesíteni – utólag -, és forradalomnak hívják. Na, nem most kellene – más se hiányzik már -, hanem AKKOR kellett volna. Akkor, amikor kerekasztaloztak. Az istenadta nép meg hagyta, mert senki sem szeret tévézés helyett lövöldözni, és FŐKÉNT AZÉRT , MERT MEGBÍZTAK A KEREKASZTAL KÖRÜL ÜLŐKBEN.
  Nem mondom, hogy ez hiba volt, de ha az volt is, akkor titokban mindenki köpje szemen magát is, mert a BIZALOM az nem csak az élvezője számára ( kellene hogy legyen ) súlyos teher .

  Részemről elmarad a NAGY TANULSÁG, illetve azt már nem írom ide, inkább szűk és szűrt baráti körömben osztom meg. De egy biztos: most látszólag ugyanazt tesszük, mint AKKOR: megbízunk valaki(k)ben. Én ráadásul még abban is bízom, hogy azokat a valakiket végre a kampányban vázolt irányban fogják tartani azok a rút hangulati elemek.
  …igen, talán ez a legfontosabb fejlemény majd' húsz év alatt: akkor csak nézett a nép, mint ha a szatyorban. Most meg már 10 emberből 11-nek VÉLEMÉNYE van, nem csak hangulata.
  És ez jó.

 13. Na jó maradjunk abban, hogy a jelenlegi kínálatból a Fidesz és Orbán a legjobb választási lehetőség!

  Nincs más alternatíva jelenleg!

  De már bárcsak itt tartanánk!

  Aztán ha ő is kurcsány lesz, lehet dobálni szarral!

  98-02 nem ezt bizonyította! Jobban éltünk mint 4 éve!

 14. @Zoltanius: üdv libbant barátom!

  szemezgessünk az elmúlt évek ballib dolgaiból:

  Erzsébetvárosi Szdsz-es vezetés
  Terézvárosi szdsz-s vezetés, mindkettő lakat alatt
  Lendvai Ildikó volt kampányfönökét sikkasztásért csukták le: Nyékes Béla, aki soha nem volt mszp tag, nem is létezett, ugye?
  reakcio.blog.hu/2009/05/31/nyekes_bela_nincs_es_nem_is_volt_soha

  hogy az önkormányzatok java fideszes lett?

  csodálod???

  kronologiailag:
  2006 máj: nyer az mszp
  2006 szept: kiderül Öszöd, bukta
  2006. okt: önk-i választások, iszonyat bukta mszp-éknél, az önk-ok java fideszes, de jópár még mindig ballib marad
  2006 vége: létrehozzák a regionális rendszert, ahol kibukott polg mester osztják a pénzt: a törvényesen megválasztott Fideszes önk-oknak, megyéknek a rájuk rakott mszp-s potentátok adnak pénzt – ha adnak- : plusz bürokrácia a takarékosság jegyében…

  éééééééés, dobpergés, figyelem:

  az a gaz, galád, csúnya bíróság, ügyészség, rendőrség biztos tele van naáczifasisztarasszistavadistaszandálokkal, mert

  az elmúlt években sorra csukták le a ballib önk-i vezetőket, egy fideszes kivétel volt (Mór, földeladás), de 99%ában mszp, szdsz

  gratulálok, megcsináltátok!

 15. Orbán leváltására, demokratikus Fidesz elnök választásra létesüljenek szabadcsapatok.
  Már csak ő van a 20 éve kártékonykodókból!

 16. átképzésre: tanuljanak szakmát, és állítsanak elő végre értéket. okj-s is megfelel, de dolgozók szakiskolája lehet. bár oda nem vennék fel őket.

 17. Ne csak a döglött oroszlánt rugdosd, az élőnek is cibáld meg a bajszát: menj oda az MSZP-hez vagy a Fideszhez, és kérdezz rá a kismillió korrupciós ügyükre. Vagy a Jobbikhoz, és tudd meg, hogy a rend pártja hogyan is szerzi a pénzt…

 18. @sakic:

  Talán inkább szokatlan, hogy valaki nagyon lájtosan meglebegtette a FELELŐSSÉG -> felelősségre vonás szót!

  Ez bizony szokatlan lehet sokaknak!

  És bizony egyeseket félelemmel tölthet el…

  És bizony az kiabál aki fél, aki pedig fél az nem véletlenül teszi…

  Én nyugodtan alszom!

  Egyébként valószínűleg a hamarosan meginduló büntető pereikhez fizetik majd belőle a sztárügyvédeket, illetve kudarc esetén ebből finanszírozzák majd a távoli országba menekülést családostul…

  De jó lenne már ha itt tartanánk…
  (mehetne az egész maszop, mdf, és a fidesz-kdnp bizonyos része is velük)

 19. Szerintem költsék bőröndre, lehet, hogy szükségük lesz rá…

 20. @apuci78: juteszembe, akkor most gusztustalan helyett gusztostalan lesz a magyar politikai elit?

 21. @sakic: Nem kell a hangulatot kelteni, a 2 százalék amit a KÓKAdt varjak csapata kapott az maga a hangulat. Szerintem Orbán csak hálás lehet neki, mert amit a jobboldal több választási cikluson keresztül képtelen volt elérni – az SZDSZ eltünését – azt a helikopteres kapcsolati tőkés szinte egy év alatt elvégezte.

 22. Hihetetlen, hogy ez a gyenge, demagóg, hangulatkeltő írás, címlapot kap.

 23. "Melyik volt az az SZDSZ-es politikus név szerint, amelyik korrupcióval vádolható? Kóka? Van erre bármilyen bizonyíték?"

  Utepitos pletykak szerint Medgyessy bukasahoz az vezetett, hogy nem tetszett neki, ahogy Csillag atiranyitotta a Strabag lovejat az SZDSZ kasszajaba, amit a 2004-es valasztasok elott meg az MSZPnek igertek az autopalya tenderert cserebe.

  Persze azt annak idejen nem vertek nagydobra, miert lett Csillag levaltva, es miert kelt ki masnap az egesz SZDSZ Megyo ellen…

 24. Én mint megrögzött ballib kifejezetten örülök az SZDSZ eltünésének. Az a párt ahol Kóka vezető szerepet tölthetett be, miniszteri tisztséget kapott, megérdemli hogy eltünjön a politikából.

 25. Gondolod ennyi zséjük van?
  Ha igen, akkor a Margit híd felújításához hiányzó pénz 2/3-a már elő is lett teremtve. Tud ez az ország spórolni ha akar. Még az IMF is díjazná az ötletet ha így foltoznánk be a hiányt.

  Ja, és Horn Gábornak azt üzenték, hogy mehetsz a picsába.

 26. sztem Sulinetből MagyarBálintnak, Combinóból, Metro4-ből Demszkijnek, kakaóbiztos gépekből a Pártnak jusson valami. Digitális táblák, hm. ezt a vonalat még lehetne tartani, 60 ezer szavazó megér ennyit. A hatodik erő..

 27. "Az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel."
  Ki is mondta ezt vajon?
  Segítek: miniszterelnök volt az illető. 🙂

 28. szdsz,sajna már nem tudtok mszp-s voksokat osztogatni, talán vége?

 29. Vezessük be belőle az összes panelprolinak a vezetékes ingyensört!

 30. Horn Gábornak ki mondja meg, hogy Gábor mehetsz a p…ba?Olyan nagy örömmel mondta tavaly, legyen meg neki most az öröme!A másik, Gusztostalan vegyen egy lakást magának Salgótarjánban a Zöldfa úton, és maradjon is ott!

 31. Kapja meg a kedvenc pártcsoportosulásom, a LEMP, legalább nem kell senkitől ezekután pénzt tarhálni. Egy kikötésem van, ezekután a kínaiakat zavarják haza!

 32. Az első bekekezdés nakem már sokvólt, aki eszt a firkálmányt jegyezte,szerintem bértolnok!
  Mondja eszt 1987-91 köszti bozótharcos.
  Ez a kommentlista is mutatja hogy rengeteg NYÚL van az országban, és jönni fognak, asztán teleszarják az ORSZÁGOT!
  Szadesz, ebasztátok, baszhatjátok!
  Mi akik csórók maradtunk, pedig szehetjük a nyúlszart!
  Böröcz Sándor Bábolna.

 33. @thedealer:

  Az objektív oknyomozó sajtó segíthetne.
  Azért, egy közvetlen bizonyítékokkal megtámogatott feljelentést nem egyszerű elkenni.

 34. Nekem mindegy, mit kezdünk a pénzzel, csak végre egyetlen okos, hasznos dologra vágja már rá valaki: "IGEN, VAN RÁ PÉNZ!!!" Ezt a mondatot olyan régen hallottam! Talán nem is Magyarországon volt. Amióta az eszemet tudom itt soha semmire nem volt pénz!

 35. szerintem, minden szadeszos vezető vegye meg a lakhelye melletti házat/lakást és költöztessem oda egy-egy szegény roma családot, illetve magamutogató traszit. segítsük a kisebbséget! :)))

 36. szerintem, minden szadeszos vezető vegye meg a lakhelye melletti házat/lakást és költöztessem oda egy-egy szegény roma családot, illetve magamutogató traszit. segítsük a kisebbséget! :)))

 37. Szerintem adjuk az összes pénzt a Morvai Krisztinának. Ő megérdemli; annyit dolgozott érte.

 38. Az a baj,h ez az ország az ilyen brancsok miatt élhetetlenné vált és nem létezik már jövője. Mert ellopták.
  A hátunkon cipeljük adósságként ezeknek a tolvajoknak a szabad-rablását.

  LEFEJEZÉS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 39. Melyik volt az az SZDSZ-es politikus név szerint, amelyik korrupcióval vádolható? Kóka? Van erre bármilyen bizonyíték?
  Vagy kicsoda? Valamelyik önkormányzati képviselő? De hiszen ma Magyarországon az ország önkormányzatainak nagy többsége Fideszes irányítás alatt van…

 40. Megint a lámpavas… Emlékszem annak idején Bayer Zsoltika fenyegett a szocialistákat ezzel. Az a Zsoltika, akinek a terepjárója szlovák rendszámú.

  Buzivédő kábszeresekről, Magyar metélt Bálintról értekeznek a szélsőjobboldali internetezők. A napnál is világosabban rántják le önmagukról a leplet.

 41. Szerintem küldhetnék a blogom számlájára. Esküszöm nem iszom el! 😉

  Mellesleg a Heim Pál gyermek kórház is bizonyára szívesen fogadna néhány új eszközt. Vagy ha a tartozásaikat kifizetné az SZDSZ…

 42. Az én nagyobbikam az egyik olyan iskolába járt, ahová "az elit" gyerekei… és volt cigány osztálytársa. Nem is egy. Amúgy jobbos, keresztény kamaszként meglehetősen egyedül volt 😀 bár sok barátot szerzett és mindenki szerette…

 43. Elképzelem ennyi pénzből mennyi bodzát lehetne ültetni.8 év után visszafizethetnénk az összes adósságot, nemcsak az IMF-nek!

 44. @gitáros: Beleolvastál egyáltalán, bornyúkám? Az írás a komplett politikai elitnek szól.

  @BandW: Magadat minősíted, ez nem butaság, csak némi irónia, szarkazmus.

 45. Ilyen szart index címlapra tenni, az már több, mint szerkesztői ízléstelenség.

  Ez már a butaság tombolása.

 46. Túl azon, hogy mennyire primitív az ilyen "ellopott és titkos számlákon őrzött pénz"-duma, azt azért elmesélhetnéd, hogy miért pont az SZDSZ?
  Mert bukott? Vagy mert őket történetesen utálod?
  Ja, hogy a többinek – köztük a kedvencednek, főleg – még szüksége van a lóvéra? Aha.

 47. Magyar Metélt Bálint azt hiszi a magyar oktatás még nincs a béka segge alatt ?!!!

  Akkor javaslom,merüljön alá a ballibsi tengerbe és soha többé ne lássák !!!

 48. Szvsz, a fő szabály továbbra is az marad, hogy az lop többet, akinek többhöz van hozzáférése… [Nagyon nagy tisztelet a kivételnek!]

  Ez M.o.-on pártfüggetlen! Persze, az ügyesség is számít (pl. „ne mi nyerjük a legtöbbet!"), de ez volt – sajnos! – mindig is a fő szabály. A rövid emlékezetűeknek ajánlom a 2002 előtti archívumokban való keresgélést…

  Egy volt – naiv – munkatársam mindig elcsodálkozott azon, ha rábizonyosodott egy jobboldali személyre valami disznóság. („Nem gondoltam volna!") Hiába győzködtem, hogy ez nem „oldal" kérdése!

  Valaki föntebb jól írta: „véletlenül" minden párt belefért a 386 milliós költségkeretbe…

 49. Valóban förtelmesen sok a korrupció, és nekem is úgy tűnik, hogy az SZDSZ berkeiben több volt ebből, mint mésfelé. Azt remélem, hogy elsősorban emiatt mértünk rájuk ilyen megsemmisítő csapást az EU-s választásokon. Megérdemelték. Talán még azt is, hogy eltűnjenek a politikából. Távozásuk afféle mementó lesz a többi pártnak, hogy LOP-STOP!!!

  Sajnos a többi párt is lop. De reméljük, hogy majd kevesebbet… Arra kell szavazni, aki a legkevesebb völgyhidat építteti föl. És így talán 30-40 év alatt valamelyest megtisztulunk…

 50. @apuci78:
  Fidesz és mszp kormányzat között a legnagyobb különbség mielőtt elfelednénk:

  – Mszp államcsőd közeli helyzettel és 2 db IMF hitellel hagyja maga mögött a kormányzást. Ha jól emlékszem a fidesz nem így adta át az országot. Szerintem ez lényeges különbség !

 51. @Admiral William Adama: És ha elzavarod, mi jön? Az újabb, fiatal réteg, amelyik még nem lopott eleget, tehát újult erővel ott folytatja, ahol az előző generáció abbahagyta!

 52. @Admiral William Adama: Igen, csak nem mindegy, hogy egy "szakma" képviselőinek 99,99%-a korrupt, spicli (lásd bárándy) avagy 0,0001 %-a…

 53. @Idet:
  Mint minden szakmában vannak tisztességes és kevésbé tisztességes emberek.
  Persze ha ha maga a kormányzat instabil és alkalmatlan, az kihat a többi hatalmi ágra is. Ezen ne lepődjünk meg. Lehet ezen változtatni. Mszp szdsz-t el kell zavarni (persze demokratikus keretek között 😉 )

 54. Most nem buzivédő kábszeresekről beszélünk… gusztos nem más, mint (egy gyenge szójátékkal élve) "gusztostalan" megélhetési féreg…

  Hivatás pl. a tanítás, a nevelés – de nem nevezném hivatásnak a mások pénzének lenyúlásának legalizálását, a gyilkosok védelmének ellátását, az ártatlanok elitélését, a hazudozás törvényre emelését (jogászok mondták, hogy '56-ban ellenforradalom volt – és ugyanők mondják, hogy akkor forradalom volt… Az én értékitéletemben aki egyszer hazudott, az bármikor képes rá – és aki(?) hazudik, az a szememben nem ember…)

 55. @Admiral William Adama: És ki gondoskodik a be nem tartásról, azazhogy a betartathatatlanságról? A töketlen végrehajtó hatalomról, amit mellesleg minden eszközétől meg is fosztottak?

 56. @Admiral William Adama: És ott kik ülnek? Szövőnők? Arányaiban ugyan hány % a közgazdászok, jogászok és egyéb ingyenélő tetűk arány? Naetán jóval magasabb, mint az összlakosságban??

 57. @desertstorm: Szívemből szóltál, drága Vihar! Csak és kizárólag kolompárék, mohácsivikiék – na és persze "Maugli" és az olaszliszkai népnevelők tudják, mi kell ennek a kis országnak a boldogulásához… Viszont szavaid nyitott ajtókat döntögetnek: A pénz nagy részét már most is orsósék kapják, hisz' szegínyeknek kell a gépezíshez…

 58. @Reman: A korrupció lefüleléséért sehol nem kapsz pénzt, mivel a legkorruptabbak a bírók és a jogászok – az ő hathatós közreműködésük nélkül ugyanis nem lehetnének ilyen, a bűnözőket pártoló és a tisztességes embert ellehetetlenítő törvények!!!
  A korrupció élteti azt a ~10.000 ember(?)t, akik(?) döntenek a "jogról"…

 59. @bécsi pszicho:

  Ja, igazad van, hiszen a 2006-os választási kampány pontosan 386 millióba került 🙂

 60. Elvtársaim, Véreim, Polgártársaim, Magyarok!
  Elsírva magam, én nem tudok iljet feltételezni az SZDSZ-ről, hogy lopják a pézt. Iljen becsületes orcával, mint például a Kókáé ez elképzelhetetlen. Azt a kevés pézmagot, ami lehet adjuk a Mohácsi Vikikének, mert ő tudja a legjobban, hogy hová kell a segítség. Remélem ezzel mindenki egyetért.

 61. @bécsi pszicho: Bakker, nézzél már szét kicsit a közbeszerzések között, attól, hogy jogszabályba nem ütközik, nyilvánvaló lopás.
  Mindenki tudja, főleg aki benne van.
  Hirtelen egy példa: a legutóbbi kalasnyikov fegyverfelújítós ügyükhöz pl mit kell még hozzáfűzni?

  Azmi??? Nem lopás, baszki???

  Nevetséges vagy.

 62. mondjatok egy helyet, ahol a korrupció lefüleléséért pénzt lehet kapni!

  azonnal tudok az államnak spórolni éves szinten pár milliárdot!

 63. @bécsi pszicho: látom, megjelentek a megélhetési rettegők

  tudod öcsisajt, ha olyan tisztalelkű szép emberek vezetik a rajongott szdsz-edet, ugyan válaszoljáááááá már arra,

  1. németországban, német bérekkel, autópályát
  2. horvátországban, sziklán, karszton, hegyen-völgyön át autópályát
  3. svájcban, svájci árakon, alagutat,
  4. svájc, ugyanaz, metrót
  5. spanyolban nem magyar minimálbérét metrót
  6. Mallorcán, szállítással, 2 év alatt, metrót
  7. németben, géppel, vassal, bérekkel hidat
  stb

  olcsóbban, hatékonyabban tudtak építeni, mint szeretett pártod felügyelete alatt itthon

  1. M6-ost, alaguttal a dombba, hiddal a semmi völgybe
  2. völgyhidat a Balatonmellé
  3. megyeri-hidat, kifizetetlen alvállalkozókkal
  4. 4es metró, 7 éve, sehol semmi, csak plusz számlák a cilinderből
  5. bp-i hidak felújítása (négyszeres árakon!), arra hivatkozva, hogy a vasára (most esett a harmadára!) meg az euro (320 helyett 270-280), stb

  szoval kispajtás, szdsz fan hülyegyerek:

  bíróságra vársz, amikor a szemedet kilopták?

  húzzzzá el innen a tahiti szigeteki bérelt vityilliódba, szdsz faaaaa@szkalap…

 64. @Pelso..: mit er az a feljelentes ami a szemetkukaban landol, mert ki van adva parancsba, hogy ott a helye ha "jobarat" neve szerepel rajta vadlottkent.

  Kedves Pelso – en ateltem az elmult ket evben azt, hogy micsoda – konkretan fizikai harc folyt a Budapeti Szdsz es Mszp-s ingatlanugyek leleplezeseert es ugyeszsegi eljaras elkezdeseert.
  Ember – itt komolyan csaladokat tettek tonkre, emberek hulottak munkabol mire sikerult elerni azt, hogy a milliardokat lopo emberek kozelebe lehessen kerulni. Rengeteg kompromisszum! Igy is a legjobban harcolok elkerultek a letartoztatast. Az, hogy hova tunt a penz pedig sosem fog kiderulni (LMP-mi? Transparency international a kis faszom…)

  Ha egyszer te is gazdag, befolyasos ember leszel – te sem fogod hagyni, hogy levadasszanak.
  Legalabbis nem adod konnyen nekik az oromot.

 65. 1. A kínai belügyi szervekkel közösen Vasprefektus díj alapítása. Első díjazottak: A Tiananmen téri hadseregparancsnok és Gergényi megosztva.

  2. Budapest belvárosának "traktorral behajtani tilos" táblátlanítása dolgozni akaró roma munkásokkal.

  3. Horváth Ágnesnek indiai privát egészségügyi biztosítás ajándékozása.

  4. Az összes falusi általános iskolában a kréta, a tábla (nem digitális) és a WC papír biztosítása.

  5. Egy alternatív érettségi rendszer és vizsga felállítása, ami valódi tudást követelve, színvonalat nyújtva ér is valamit.

  6. A Terror Háza fenntartási költségeinek vállalása a következő tíz évre.

  7. Börtönlátogatások szervezése és mélyinterjúk készítése különböző szocialista és szdszes polgármesterekkel, a többi polgármester részére.

  8. Egy független vizsgálóbizottság felállítása matematikusokkal, fizikusokkal, építészekkel, mélyépítő mérnökökkel, gazdasági szakértőkkel akik kiderítik, hogy mi a 4-es metró valós építési költsége.

 66. En zaroltatnam a partkasszat – csodvednokot neveznek ki az elere, majd delaveri szamlakra utalnam a penzt. Miutan minden fityinget kimentettunk, eladnam a partszekhazat es melegbart nyittatnek a helyen. A materialis partvagyont cigany erdekeltsegeinken keresztul ellopatnam, lebiztositoztatnank. Egyes aktivistaink pl. tudnanak molotov koktelt dobni rajuk miutan raragasztottak a Jobbik vagy HVIM matricakat – ezzel is tovabb kovacsolva az erkolcsi elonyunket.
  Ezekutan a kimetnett penzeket off-shore bol hedge foundokba pumpalnam es a valasztasok elott hamis gazdasagi jelentesekkel az egekbe pumpalnam a forintot – majd a valasztas napjan rabasznam az egeszet a piacra – ezzel toljesen ellehetetlenitve az Orbanekat a kovetkezo egy-masfel evre.
  A busas profitbol pedig a holland es belga erdekeltsegeken keresztul nagymennyisegu ex-et, cokszot, crack-et pumpalnek a magyar piacra, visszahoznam az eredeti LSD-t 2000Ft-ert.
  Ez hozna annyi hasznot, hogy a meglevo titkosszolgalati kapcsolatokat es ugyvedi irodaat tudjuk kenni. Ezek tudnanak gyerekpornot csempeszni Fideszes meg Jobbikos szamitogepekre. Kompromitalo fotokat kesziteni politikusokrol stb.

  2012-ben pedig uj partot alapitanek Barati kezfogas neven es minden menne tovabb ahogy eddig volt.

  keseru pirula, de attol tartok ezt az Szdsz-esek mar elottem kitalaltak.

 67. Esetleg, valaki hallott olyanról, hogy jogállam, meg, büntetőjog, BTK…..?
  Aki meg tud valamit, a tradicionális lámpavasazás helyett tegyen már feljelentést,rajta.

 68. Ha lenne független rendőrség, ügyészség, bíróság, akkor jogos lenne az aggodalom. Önbíráskodás van és anarchia. Tessék szépen elmenni tüntetni az ügyészség, bíróság, stb. elé, ne csak akkor, ha a balóné, vagy a feri mondja.
  Amúgy meg nyilván senki sem fogja elvenni az elvtársak pénzét. Ha megtörténne ez a mesébe illő eset, akkor én egy olyan tévét alapítanék, amiben nincsen se maunikasau, se mészárostamás, se rákaifülöp.

 69. Szerintetek van egyáltalán pénz ebben a kasszában?
  Gyanítom, hogy a javának már lába kelt…
  (Vagy részben megvalósították Őrnagy őrgy. javaslatát,a lakásvásárlásos részre gondolok)
  M.V. bármelyik VII.krületi oviba járathatná a purgyékat, mindenütt ők vannak többségben!

 70. @totyatotya: gondolom az szdsz 2002-es lufieregetős lop-stop kampányrendezvényén is a bírósági ítélettel voltál elfoglalva és nem ragadtál le az egyszerűségnél

 71. @nynfas: de a lényeggel, a bírósági ítélet hiányával mit sem kell tördni ugye, leragadunk az egyszerűségnél.
  jó lesz ez, csak így tovább.

 72. Mohácsi Viktória maga mondta el a tv-ben pár éve, hogy ő bizony cigány óvodába járatja a gyerekét, mert nem hajlandó "magyar" gyerekek közé vinni. Meg gondolom a roma integráció jegyében.

  bécsi pszicho: 20 éven keresztül fasiszta volt, aki az szdsz-t bírálta…elmúlni látszanak ezek az idők

 73. @Andre Kostolany: Nem rossz ötlet. De szerintem ezt az alapot albán és ukrán menekültek, liszkai, gadnai, hétesi cigányok között kéne szétosztani, akik felmutatják egy eszdéeszes levágott fejét.

  A kecske is jóllakik, Gusztost is lefejezik -> mindenki jól jár.

 74. Lakásokat venni belőle a még megmaradt végvárukban (Újlipótvárosban) és szegény elnyomott putris cigányokat költöztetni be tömegesen.

 75. Tetszik a hozzáállásod nyilaskám… mindenféle bírósági ítélet nélkül lopással vádolni valakit, ez olyan mélymagyaros tulajdonság.

 76. Keresztre feszíteni őket, pénzt alájuk gyújtósnak, majd meggyújtani a pénzhalmot.

 77. Ennyi pénzből lehetne venni pár lakást a Rózsadombon is, a Dzsumbujt úgyis fel akarják számolni, nem kellene a lakókat Erzsébetre vagy csepeli panelokba költöztetni. Lopott az ötlet, valamelyik indexes topikban olvastam…
  Komolyabban, a tegnapi hétesi cikked hozzászólásainál találkoztam, talán Ficzere (?) írásával: kollégiumok, bentlakásos iskolák felállítását javasolja a veszélyeztetett HHH-kategóriás gyerekek iskoláztatására. Tudom, ennyi pénz ehhez kevés lenne, de talál boldoggá tenné a tudat az SZDSZ-t, hogy tettek valami tényleg hasznosat a romák integrációjának érdekében.
  IZs-sel nem értek egyet, szerintem Mohácsi Viktóriát és társait bírósági végzéssel kellene távol tartani minden olyan intézménytől, ahol még alakítható, nevelhető romagyereket oktatása zajlik.

 78. Ha lenne még humorérzékem az szdsz-el kapcsolatos témákban, akkor azt mondanám, hogy a pénz egy részéből megduplázhatnák az andrássy úti lámpavasak számát, végül is ki szeret sorban állni?

  Tetszik a blog, ment kedvencek közé.

 79. A felgyülemlett korrupt pénzből létre lehetne hozni egy "Korrupciós Vérdíj Alapot".

  A pénzből azon képviselők, államtitkárok, ügyvédek, jogászok, tanácsadók, bírók, közjegyzők, minisztériumi dolgozók, vállalkozók részesedhetnének, akik tanúvallomásukkal és bizonyítékokkal lebuktatják a korrupt képviselőket, államtitkárokat, városi vezetőket, állami cégvezetők,stb. Csak olyan bizonyítékért és tanúvallomásért jár vérdíj, amivel börtönbe kerül a korrupt személy.

  Kategóriákba sorolnánk a "vérdíj" összegeket:

  I. kategória:
  Lebuktatott személyek: miniszterek, pártvezetők, államtitkárok
  Vérdíj: 2-300.000.000 Ft azaz 200-300 millió Ft

  II. kategória:
  Országgyűlési képviselők, párt káderek, állami vállalat igazgatók
  Vérdíj: 50-150.000.000 Ft azaz 50-150 millió Ft

  III. kategória:
  Közép vezetők, ügyvédek, jogászok, stb.
  Vérdíj: 10-20-30-40.000.000 Ft

  IV. kategória: Stb….

  A legszebb az lenne, ha a szerintem legkorruptabb párt az SZDSZ, összegyűlt korrupt pénze segítene lebuktatni a korrupt társai százait!

  A 2-300 milliós díj szerintem elég lenne, hogy Gyurcsány vagy Orbán kaliberű emberekről is kiderüljenek börtönnel jutalmazható ügyek.

 80. A felgyülemlett korrupt pénzből létre lehetne hozni egy "Korrupciós Vérdíj Alapot".

  A pénzből azon képviselők, államtitkárok, ügyvédek, jogászok, tanácsadók, bírók, közjegyzők, minisztériumi dolgozók, vállalkozók részesedhetnének, akik tanúvallomásukkal és bizonyítékokkal lebuktatják a korrupt képviselőket, államtitkárokat, városi vezetőket, állami cégvezetők,stb. Csak olyan bizonyítékért és tanúvallomásért jár vérdíj, amivel börtönbe kerül a korrupt személy.

  Kategóriákba sorolnánk a "vérdíj" összegeket:

  I. kategória:
  Lebuktatott személyek: miniszterek, pártvezetők, államtitkárok
  Vérdíj: 2-300.000.000 Ft azaz 200-300 millió Ft

  II. kategória:
  Országgyűlési képviselők

 81. Egyszerűen zseniális az ötlet, nekem is régóta böki a csőrömet, hogy saját gyerekeiket az alapítványi iskolákba járatják kis létszámú osztályokba, a közoktatásban pedig a 30-35 fős létszámot tartják a minőségi oktatás feltétellnek.
  De lehetne pl. Mohácsi Viktória és alapítványa segítségével néhány -az erdélyi magyar iskolák mintájára- roma anyanyelvű-roma identitás örző-roma tanárokkal működő általános iskolát csinálni, BAZ megyében, igazgató lehetne MV, ráér, már nem EU-s képviselő

Comments are closed.