Polgárháború a lelkekben

 

Annyit beszéltünk róla, megérkezett, Magyarországon polgárháború van cigányság és magyarság között. Legalábbis a lelkekben. Az utóbbi idők erőszakos cselekményeinek értékelése és hatása megdöbbentő és nem lehetünk benne biztosak, hogy nem valami sokkal rosszabbnak a kezdetét jelenti. A jelek mindenesetre ezt sugallják.
A Cozma gyilkosság és a tatárszentgyörgyi eset két gyalázatos bűncselekmény, mindkettő elkövetéséért csak azok vádolhatók, akik elkövették őket. Az egyiket feltehetően cigány bűnözők követték el, a másikról egyenlőre fogalmunk sincs kik voltak. Ma azonban úgy áll a helyzet, hogy az egyiket általában a cigányság nyakába varrják, míg a másikkal az egész magyarságot vádolják. Ráadásul összevetik és egymáshoz képest értékelik az eseteket, ami rémisztő.
Azt kell mondjam, ez sajnos nem is a legrosszabb fejlemény. Az emberek csak háborúban fogadják el mások meggyilkolását vagy keresnek érzelmi kibúvót a gyilkosság elfogadására.. Ma nincs háború mégis ez történik.
Sajnos azt tapasztalni, hogy szörnyülködnek a gyermek megölésén, azonban sokszor ott van egy DE. DE Cozmát is durván kivégezték, DE a cigányságnak is vannak bűnei. Csak háborúban van DE, békében csak szörnyülködést. Ma pedig DE-ket hallani. Hallani DE-ket máshol is. Mohácsi Viktória minősíthetetlen módon halálversenyt rendezett, jóformán jogos önvédelemnek állította be a Cosma gyilkosságot, nála egy rasszista sportoló diszkó verekedésbe keveredett és a vita hevében leszúrták. Botrány és ezért egy ilyen politikusnak azonnal le kéne mondania. Sajnos a sor még itt sem ér véget. A TV2 esti híradójában egy helyi cigányember azt mondja, ha nem találják meg a tatárszentgyörgyi elkövetőt, akkor bosszú lesz.  Szörnyű hallani is. Kin fognak bosszút állni, ha nem tudják ki az elkövető? Az egész magyar népen, vagy találomra vesznek valakit és megölnek, vagy mire gondol pontosan ez az ember? Nem merít-e ki valamilyen jogi tényállást önmagában ez a kijelentés? Hova haladunk?
A politika és a rendőrség képtelen kezelni a helyzetet. Olajat öntenek a tűzre, amikor azt sugallják rasszista bűneset volt, vagy kategorikusan kijelentik nincsenek ilyen indokok. Hogyan dönthetik el előre milyen indokból öltek és kik. Még amikor a gyanúsítottakat elfogták, akkor sem lehet gyilkosnak titulálni őket csak az ítélet után, addig csak gyanúsítottak. Nem lehet elfogadni még célzás szinten sem gyilkosságokat, nem lehet felmenteni gyilkosokat, még a lelkünk legmélyén sem.
Meg kell állítanunk a lelki polgárháborút, mert előbb utóbb valósággá válik. A mai magyar politika nem képes ezt a helyzetet kezelni, csupán kihasználni, azt viszont vastagon.
Mi nem sokat tehetünk, ők meg nem tudnak. A gyűlöletbeszéd tiltásával nem lehet megállítani a gyűlöletet, csupán a róla való beszédet, de nem gondolat rendőrségre van szükségünk, hanem valódi utcai rendőri jelenlétre. Térjünk már észhez!

3 Comments

 1. @hakapeszi.: "ki engedte ezt az embert blogolni?" Igazad van!!! Értesítsd az ÁVO-t vagy a Gestapot!!! Egyszerűen rémes, mennyi ember van, aki leírja a véleményét, még szörnyűbb, hogy nem egyezik a tiéddel!! Na menjél, bújj vissza a mesekönyveidbe, az egyszerű, két oldal van, fehér és fekete!
  Virágzó gazdaság, hö, hö, hö.

 2. hogy lehet ekkora gyökérségeket írni? ki engedte ezt az embert blogolni?

  van egy Fidesz akiknek a kormányzása alatt virágzott a gazdaság, és van egy mszp akik tönkretették az országot. mit kell ezen méricskélni ennyit? ráadásul az mszp folyamatosan hazudik, gyurcsány előtt, alatt, után, mindig minden nyilatkozatuk csak marketing hablaty, kirekesztő, sértő, megosztó és aljas. a két pártot összehasonlítani kb olyan mint fekete pákót Mozarttal.

 3. A gyurcsánykatonák tehetetlenek a cigánysággal szemben. Ráadásul ha büntetésre kerül a sor akkor a cigányok érdekes módon hamarabb szabadulnak, mint a magyar elkövetők ugyanazért a bűncselekményért. Miért??? Ez a magyar igazságszolgáltatás? Jó dolog a magyar adófizető emberek adójából 1 millió ingyenélőt eltartani.
  Szociális segély megvonása után is ilyen lenne a cigányok a hozzáállása.
  Radikális lépésekre van szükség az ország moráljának helyreállításához.

Comments are closed.